Jump to content


Most Liked Content


#1244991 "How To" - Bilpleie ABC med Meguiars produkter

Posted by n0stra on 31 juli 2006 - 12:34

Siden flere har etterspurt en gjennomgang av diverse produkter, bruksområder og fremgangsmåter har jeg satt meg ned og lagd følgende "how to". Jeg vil her gå gjennom en god del produkter som jeg selv bruker, man trenger selvsagt ikke å bruke alle disse og man kan selvsagt bruke andre merker også, bare husk at du trenger kvalitet for å oppnå best mulig resultat. Selv bruker jeg å anbefale Meguiars og Autoglym. (advarsel selvreklame - selger Meguiars og div annet på www.penbil.no med club-honda rabatt også)

Jeg måtte benytte meg av bilder fra ett bilpleie forum jeg frekventerer da jeg selv mangler bilder fra flere deler av prosessen (raskt å glemme å ta bilder hele tiden når man holder på), men jeg legger med et par sluttproduktbilder jeg selv har tatt hvis noen skulle betvile at man kan oppnå slike resultater :)


1. VASK BILEN
Dette er vel noe alle skjønner og forstår, det er dog stor forskjell på hvordan folk gjør denne jobben og de fleste gjør nok ofte noe som kan og til slutt vil skade lakken.

Automatisk vaskemaskin er og blir fandens verk, ingen seriøse bilpleieinteresserte vil være i nærheten av en slik. Bare se for deg all den sanden og støvet som fester seg i disse trådene som piskes mot lakken.

Man kan med hell benytte en høytrykksspyler til å skylle av det støvet og møkka som ligger øverst men det verste blir liggende delvis skjult i vannet på lakken din, det er derfor veldig viktig å vaske den med ett eller annet verktøy som må være i kontakt med lakken. Her anbefales det virkelig å ligge unna børster og lignende som man gjerne finner i selvbetjente vaskehaller. Mange sverger nok til en enkel svamp man får kjøpt på Statoil. Problemet er bare at de fleste av disse er lagd av cellulose, og sist man sjekket var cellulose papir. Så ja, disse vil lage vanvittig med riper i lakken din over tid. Også kjent som vaskeroser. Mikrofiber og saueulls votter/"svamper" er det som anbefales, selv har jeg sverget til en mikrofibervott.

Dere vil etterhvert skjønne at jeg selv og mange med meg er veldig glad i mikrofiberprodukter. Grunnen er enkel; ett mikrofiberstrå er mindre enn 1/3000 hårstrå og danner løkker. Altså stikker ikke stråene rett ut med bust. Dette gir mindre friksjon samt at det trekker til seg den dritten som evt er der slik at den ikke blir liggende utenpå og dratt utover lakken din.

2 bøtter bruker jeg bestandig, en med såpevann, en for å skylle. På den måten unngår jeg i stor grad sjansen for å fange opp det jeg har vasket av bilen inn i kluten min når jeg henter mer såpevann. Skyll ofte! Det er heller ingen vits i å skrubbe bilen din, la hånda gli over og bruk klutens egen vekt for minst mulig friksjon.

Det er også viktig med ett godt vaskemiddel, målet er å løse opp det som sitter fast på lakken samtidig som den virker beskyttende når man vasker. Selv bruker jeg Meguiars NXT carwash men det finnes annet bra der ute også. IKKE! bruk vaskemidler og lignende som JIF, Zalo og lignende. Disse har løsemidler som fjerner evt voksbeskyttelse du har lagt før samt er ofte skadelig mot lakken pga amoniakk, syrer og lignende.

Her finner du en flott videogjennomgang av det meste rundt vask av bil gjennomført av en av bransjens beste, Mike Phillips (øverst på siden):

http://www.showcargarage.com/

Denne lexusen trenger en seriøs overhaling:

Før vask:
Posted Image

Etter vask:
Posted Image


2. TØRKING

Det er også ytterst viktig at man jobber på bilen borte fra solen, bilens lakk skal helst føles som et kjølig vindu. Etter at du har vasket over bilen, skyll den med noen bøtter rent vann og/eller høytrykk/vannslange. Tørk så over bilen med ett godt produkt for dette. Anbefaler å ligge unna billige tørkeskinn fra bensinstasjoner da disse stivner,har en hard overflate og gjerne fanger opp små resterende støvkorn på utsiden og på dette viset skaper mange riper. Her må jeg igjen skryte av mikrofiberprodukter, her finnes det fine tørke"skinn". Start øverst og beveg deg nedover. Hvis du oppdager at du ikke har fått vasket av alt, spesielt nede langs bilen, så ikke tørk over men vask disse områdene på nytt.


3. FJERN OVERFLATEFORURENSNING

Noen bruker avfetningsmidler for å fjerne endel men når sant skal sies, det er nesten umulig å få av alt med en slik fremgangsmåte. Heldigvis har man i mange år hatt tilgang på en enkel løsning. En "claybar". Ser ut som og føles ganske lik en plastelinaklump. Du former den til en liten pannekake, sprayer på med såpevann eller spray til dette bruket og gnikker og gnur på lakken. Denne skader overhodet ingenting så lenge du har ett vått underlag så bare stå på. De fleste blir sjokkert over hvor mye man får av, spesielt på frontfanger, tak og sideskjørt. Ta og prøv selv å la fingrene gli langs siden på bilen helt nederst, du vil kjenne masse små prikker som stikker ut. Tectyl, asfalt, stivnet skitt med mer. Klumpen fanger dette opp i seg. Hvis du mister den på bakken dog så kast den umiddelbart, IKKE bruk den da store partikler blir liggende utenpå istedet for små som trekkes inn i produktet.

En overgang av panser:

Posted Image


4. FJERNING AV SKADER I LAKKEN

Man kan få mange skader i lakken, etseskader fra fugledritt, riper og skraper med mer. Her er det viktig å lokalisere skadene, sette seg ett mål hva man vil oppnå for så å prøve på ett avgrenset område.

For å forstå hvordan man kan fjerne slike skader må man forstå oppbygningen av lakken. Mye av det man ser som riper ser hvitt ut, mange tror derfor at det er grunningen man ser og at det beste man kan oppnå er å fylle igjen disse med touchup paint eller farget voks. Sannheten er at mye er riper i klarlakken som reflekterer lys slik at det ser hvitt ut. Derfor vil man kunne oppnå mot perfekte resultat samt ett varig resultat ved å "rette ut" klarlakken.

Posted Image

Det finnes mange midler for å gjøre dette, noen er mer agresive enn andre. Målet må være å bruke det minst agresive. Tape derfor av et lite område og bearbeid dette med det svakeste du tror kan ordne feilen, hvis det ikke er tilfredsstillende beveger du deg opp ett hakk osv. Når du har funnet den perfekte løsning så bruker du den over hele bilen. I enkelte tilfeller hvor man f.ex har en større vertikal ripe vil det jo lønne seg å bruke ett spesielt middel for akkurat den skaden selvsagt.

Dette kalles for polering, eller også "rubbing". Det finnes nemmelig såkalte rene poleringsmidler og rubbing poleringsmidler evt kombinasjoner. Høykvalitetsprodukter krever mer arbeid men skader ikke lakken din slik enkelte kjappe billige løsninger gjør. Ett raskt "greit" resultat på kort tid som river av halve klarlakken din eller en løsning som tar mer tid og energi, fjerner såpass lite at du ikke klarer å skade lakken din uansett hvor lenge du holder på samt gir ett glimrende resultat, valget er ditt.

Ved håndpolering anbefaler jeg i hovedsak to produkter fra Meguiars som jeg selv kjenner eller tilsvarende fra andre produsenter;

Posted Image

- ScratchX (jobbes inn hardt og går etterhvert i oppløsning så ingen fare for å gjøre noe galt), perfekt for individuelle skader men kan også brukes over hele lakken. Krever mye arbeid da den er noe "seig"

- M82 swirl remover. Dette er et profesjonellt produkt men er lettere å jobbe inn over hele lakken enn ScratchX. Kan brukes både for hånd og med maskin.

Nærbilder av skader man ønsker å fjerne på lexusen:

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Hvis man derimot har maskin og ønsker å bruke denne til jobben kan man bruke begge tidligere alternativer med en god poleringspute evt også M80 som også tilhører proffserien og er et lite hakk mer aggresiv enn M82. Denne kan også brukes for hånd men krever litt mer arbeid enn tidligere nevnte M82.

Det er dog viktig å presisere at man her bør unngå roterende maskiner da disse krever mye erfaring, dyr maskin samt lett gir riper og brenner lakken. En maskin som emulerer håndbevegelse med minimal rotasjon kalles gjerne en "dual action" poleringsmaskin. Disse er enkle å jobbe med og skader overhodet ikke lakken din mer enn å gjøre det for hånd.

Resultat på lexusen etter ripefjerning med ScratchX og M80:

Posted Image

PS: det ligger en video om hvordan man bruker ScratchX her også:

http://www.showcargarage.com/


6. LAKKFORNYER - GI TILBAKE FARGE OG GLANS

Mye farge og glans vil oppnås med tidligere nevnte poleringsmidler, men for de som vil oppnå det lille ekstra finnes flere rene poleringsmidler for kun denne oppgaven. Selv har jeg oppnådd best resultat med Meguiars M07 Showcar Glaze som er populær på de fleste større autoshow's rundtom i verden. Mye pga det faktum at nevnte firma er offisielle leverandør av bilpleie til de fleste store bilselskaper verden om samt sponser blandt annet de største Hotrod/custom utstillingene i USA.

Polering legges ut som voks, man smører det utover lakken, enten i ett tynt eller tykt lag avhengig av produkt. Noe skal tørkes mens andre skal kun virke i noen minutter. M07 skal virke en stund før man polererer den av med mikrofiberklut eller mikrofiberhette montert på en poleringsmaskin. Dette vil tilføre med glans, kunne få frem metallsponene i metallic lakken enda mer samt litt mer glans. Noen vil se stor forskjell, andre minimalt.


7. BESKYTTELSE

Det siste målet på lakken din må være å beskytte den finshen du har oppnådd, dette gjøres best med en voks. Her finnes det naturlige vokser som inneholder mye carnuba, mens andre syntetiske slik som NXT tech wax som jeg selv bruker er naturlig nok helsyntetiske :) Liker sistnevnte da den gir glimrende resultat, er drøy, gir en "wet look" og er flott på sorte biler og er lett å jobbe med.

Denne legges utover bilen i ett tynt jevnt lag over hele bilen. Dette må så stå i minst 30 minutter og tørke. Man kan dra en finger over voksen og hvis den da lar seg tørke av helt så er den klar, hvis du derimot drar det utover som en glinsende krem så er den ikke tørr enda. Bruk så samme fremgangsmåte jeg nevnte på lakkfornyer/poleringen for å ta av og polere voksen inn i lakken din for best mulig resultat.

En sort 2003 modell infinity før og etter NXT voks og polering:

Posted Image
Posted Image


8. DETALJER OG INTERIØR

Tilbake til Lexusen, den hadde noen andre defekter også, interiøret så ikke bra ut samt at lyktene var fulle av steinsprut og hadde blitt grå etterhvert:

Posted Image

For å reparere riper og skader i plast kan man enten bruke plastpolering og/eller våtsandspapir. Det finnes også løsninger i kombinasjon med små roterende poleringsputer som man kobler på en drill f.ex. Disse koster jo litt men sparer deg for mye tid om man jobber på flere biler. Selv har jeg brukt Meguiars PlastX for slik polering, legge ut og behandle som ScratchX. Dette tar dog tid og hvis ripene er mange og tette kan det lønne seg å først gå over med våtsandspapir på ca 2000-2500 grit (tetthet). Lykten blir da rett men matt, så man må da rette ut for å få glanse med plastpolering etterpå.

Resultat:

Posted Image


Setene så heller ikke spesielt pene ut, slitte med ett mørkt lag med skitt:

Posted Image

Skinnbehandling og rens med UV beskyttelse og Aloe Vera har jeg selv brukt, disse finnes i flasker samt i servietter, jeg har selv brukt sistnevnte og selve stoffet er det samme. Ingen silikon eller andre tilsetninger som gir glinsende klissete belegg. Har brukt disse på røde skinnseter i en s2000 med glimrende resultat. På bildet ser du området hvor man har tørket over:

Posted Image
Posted Image

Felgene var også fulle av bremsestøv, og alle som har forsøkt å vaske felger vet at dette ikke går lett av.

Posted Image

Her har man brukt clay på felgene da de er krommet, ved lakkerte er dette normalt ikke nødvendig, man har før dette brukt en spray beregnet for felgrens. Man bruker enten høytrykk for å ta dette av etter å latt det virke noen minutter eller bruker børste og skyller/tørker av. Har denne selv, brukte den etter å ha kjørt rundt i 2 måneder etter å vært på ACR på mo i rana med glimrende resultat. Til og med dritten inne i hullene til boltene løsnet uten problem.

Siden felgene i bildet er krommet har man avsluttet med metallpleringsmiddel. Dette er beregnet for å løsne opp oksidering (sort belegg som sitter fast på blanke overflater etterhvert) og gir tilbake glansen. Dette gjør man ikke med lakkerte felger.

Posted ImageEllers finnes det produkter for å komme til bedre i sjakter, inne i felger, under hjulbuen, rengjøre og forhindre støvansamlinger i dashboard, tepperens, luktfjerner, motorromrens, plast/gummi fornyer osv. Listen er uendelig.

Denne er skrevet midt på natten, inneholder sikkert mange skrivefeil samt dårlige forklaringer, men vil sikkert forbedre den etterhvert. Tenker også å lage egne for vasking av dekk/felger, motorrom, innredning osv.

Hvis noen lurer på noe så bare spør. Selv om jeg nå føler at jeg vet mer og har mer erfaring enn hva som er gjennomsnittlig her til lands er jeg hele tiden ute etter å lære mer.
 • Arvid, Zeta, JHS and 7 others like this


#1651592 Bilder/Film CHN@Gardermoen

Posted by Janson on 27 juli 2015 - 08:04

Da ligger mitt lille bidrag her

 

19439655094_9594153a59_b.jpg


 • lonestar, Kai_G, Accorden and 3 others like this


#1650997 For høy medlemskontingent?

Posted by lonestar on 16 april 2015 - 02:49

Må bare fortelle en sak. I dag var jeg på Meca for å handle ny drivknute til mutterns Volvo. Denne kostet 2400 kr men med klubbrabatt så endte denne opp på ca 1800kr.
Det vil si på dette ene kjøpet så fikk jeg igjen kontigenten og sparte i tillegg 300kr.
Dette må jeg si er en meget god grunn til å betale kontigent for det ikke den eneste rabattavtalen vi har.


 • johnardo, Kai_G, Accorden and 3 others like this


#1636390 Tucking — En begynnerguide til penere motorrom

Posted by Animefun on 11 april 2013 - 11:42

Siden dette er relativt nytt her i Norge enda tenkte jeg at jeg skulle få prøvd å skrevet litt angående dette!

Om man har søkt litt rundt og sånn angående dette så ser man at det finnes maaange forskjellige måter å gjøre dette på.
Mange vanskelige, unødvendige, tidkrevende, lette, usakelig lette og fingerskjærende måter.

Så med andre ord, det finnes ikke bare én korrekt måte å gjøre det på!


Nå til hvordan å gjøre dette på de måtene jeg har gjort de på.

Bremseforsterker flipping:
Her gjør man det så enkelt at man løsner på mutterne (12mm) til mastersylinderen så du har den løs som på bildet:
[ATTACH=CONFIG]63088[/ATTACH]

Deretter legger du deg inn under dashbordet hvor du ser disse 4 mutterne (10mm), løsne på disse så du har en løs bremseforsterker som bare henger fast i pedaloppsettet. Du trenger ikke gjøre noe med pedalen!
[ATTACH=CONFIG]63089[/ATTACH]

Deretter går du tilbake i motorrommet, løsner på vakuumslangen, drar bremseforsterkeren mot deg så de 4 studsene som går inn i torpedoveggen er akkurat utenfor.
Så snurrer du bremseforsterkeren 180grader slik at vakuumutgangen er under innsugsmanifolden, som på bildet.
[ATTACH=CONFIG]63090[/ATTACH]

Når du har kommet hit så tar du av vakuumslangen fra innsugsmanifolden også. Da har du vakuumutgangen fra innsugsmanifolden klar til å bli bøyd ned!

Finn en skralleforlenger, tre den hule enden på vakuumutgangen og bøy utgangen mot bremseforsterkeren og nedover mot bakken.
Da skal du ha utgangen så den peker ned mot styresnekka, da har den en fin vinkel for å tre på vakuumslangen igjen.

Viktig å huske på hvilken vei ventilen på vakuumslangen sitter så vakuumet blir riktig!

Klipp av vakuumslangen så den passer på den kortere avstanden, sørg for at ventilen sitter riktig vei og sett vakuumslangen på igjen.

Skru fast bremseforsterkeren og mastersylinderen og du er ferdig!


Dyseledningstuck:
Dette er ganske enkelt, så envher person kan gjøre dette, enten man har bare stått å sett på motoren før eller også tatt en finger på toppdekselet!

Det er 2 forskjellige måter på dette, heldig for meg og andre D-serie menn så er D som har den peneste railen å gjøre det på!

Det man gjør er å først se om plastikken er klipset på eller skrudd fast med 2 muttere, om det er 2 muttere så er disse 10mm.

Få plastikken av fuel railen slik at det er litt lettere å få presset opp de clip-on festene, press de opp så du får åpnet plastikken og tatt ut ledningene fra den.

Når dette er gjort skal alt se slik ut:
[ATTACH=CONFIG]63091[/ATTACH]

Når du har fått vekk den fæle plastikken så tar du for deg dyseledningene, der tar du ut én og én og husker på hvilken som skal hvor!
For å gjøre de litt penere mens du har de løse og ledige kan du ta litt svart elektroteip og teipe rundt de åpne områdene der fargene på ledningene synes.

Tre ledningene under railen, enten alle 4 under den lille utskjæringen under trykkregulatoren eller 2 under railen til de to første dysene og drar de to neste videre til de siste to.

Da skal det se slik ut:
[ATTACH=CONFIG]63092[/ATTACH]

Sørg for at du setter ledningene på riktig plass igjen, ta ett steg tilbake og nyt en åpen og fin fuel rail!


Er det noen spørsmål så bare send PM!
 • Jon Arve, Hondachick, Trondelond and 3 others like this


#1589567 Vårvask med Meguiars - en enkel guide for hvermannsen

Posted by FireNacho on 19 april 2011 - 10:12

Har endelig fått tatt den årlige storvasken av bilen og tenkte jeg skulle dele howtoen jeg har laget. Merk at jeg er ikke en profesjonell detailer men en vanlig kar i gata som har gjort egen research og kommet opp med en metode som er ideel for meg. Merk at denne guiden bruker kun Meguiars produkter og vasken gjøres for hånd og ikke med maskin.

Alle innspill og tips taes i mot med takk. Jeg har prøvd å skrive så enkelt som mulig og samtidig dekke viktige detaljer og er alltid ute etter å forbedre meg. Noe av problemet før jeg startet å lage guiden sist år var at detailing omfatter så mye og det er utrolig mye produkter å velge i. Denn guiden gjør det enkelt og holder seg kun til Meguiars produkter som er å få kjøpt hos BilXtra og BSbildeler.

Vasking
Før du begynner å vaske bilen er det viktig å planlegge, vask og tørk må skje i skyggen. Dette er for å hindre såpe å tørke inn og slite på lakken. Hvis vann tørker i solen blir det også skjolder i lakken. Stå i skygge og sørg for at bilen er passe avkjølt, ikke start å vaske rett etter en kjøretur.

Skal bilen vaskes og preppes før polering og voks så bruker man NXT Generation Car Wash som er en shampo som fjerner det meste av skitt. Bruk Meguiars microfibre wash mitt til å vaske med. Når du vaskerbilen til daglig etter at voks er lagt kan det lønne seg å bruke Meguiars Soft Wash Gel som er ekstra skånsom mot voksen.

Det kan også lønne seg å få til anskaffelse av en GritGuard til bøtta, denne legges i bunn av bøtta og hindrer vaskehansken å komme i kontakt med bunnen som er full av skitt samtidig som det stopper skitt å virvle opp fra bunnen. Man burde også bruke to bøtter, en for å ha såpe i og en du skyller hansken i, i sistnevnte burde Grit Guarden ligge.

Som en siste del i vaskingen går vi over hele bilen med en clay bar. Dette er en leireklump som er formbar og brukes for å fjerne nupper og asfaltrester som sitter fast i lakken. Før du stryker clayen over lakken må den smøres med Meguiars Quick Detailer. Du finner vanligvis Meguiars Smooth Surface Clay og Detaileren i en pakke i butikken. Lakken vil føles glassaktig glatt etter behandlingen.

Rengjøring
For ett perfekt resultat tar vi rengjøringen enda ett hakk videre med Meguiars Deep crystal paint cleaner . Dette er ett lakkrensprodukt designet for å få ut all skitt av lakken og gi en helt ren flate klar for polering. Vi bruker wowo teknikken (wipe on, wipe off) med lakkrensprodukter, det vil si at vi påfører produktet med en applicator pad på ett panel og tørker det vekk med en mikrofiberklut før det rekker å tørke. Lar du produktet ligge for lenge er det vanskeligere å fjerne.

Polering
Bruk Deep Crystal System Polish sammen med Applicator Pads og tørk av for å gi bilen en skikkelig finish. Poleringen gjøres også med wowo metoden, påfør poleringen på ett panel og tørk det av med mikrofiberklut før det tørker på lakken. Ikke bruk mye produkt og påfør jevne, tynne lag. Dette steget er ikke nødvendig men gir bilen ekstra glans og er forskjellen på en 80 og 100% finish.

Voksing
Bruk Meguiars Applicator pads sammen med Deep Crystal Carnauba Wax for å legge voks jevnt utover en overflate med overlappende strøk. Normal tørketid er 30min, dette avhenger av temperatur. Får å se om voksen er klar til å tas av stryk fingertuppen over voksen. Hvis voksen gnir seg utover er den ikke klar, når glans kommer frem så er den klar til å tas av. Bruk Meguiars Supreme Shine Microfiber towel for å ta av voksen. Bruk den ene siden for å ta den grove delen av voksen og snu den for å ta av resten.

Vedlikehold
Quick Detailer brukes for å vedlikeholde bilen og fjerne skitt før det fester seg, slik som fugleskitt og annet søl som kommer på bilen. Når quick detailer begynner å bli treg å tørke av så er det på tide å vokse på nytt. Vask gjerne bilen ofte men bruk en skånsom såpe som Meguiars Soft Wash Gel.


Produktliste
Priser hentet fra bsbildeler 20.04.2011, de er billigst pga de rebrander ikke produkter til norsk men importerer direktefra utlandet. Det billigste er selvfølgelig å kjøpe direkte fra USA selv.

Tilbehør
 • Meguiars Applicator pads 4pack (Kjekt med ekstra!) - 39kr
 • Meguiars Supreme Shine Microfiber towel (4 stk ideelt med 6stk) - 99kr
 • GritGuard - 99kr
 • Meguiars microfibre wash mitt - 159kr
 • 3M Maskeringstape Blå - Prod.nr / Pris: 52kr

Vasking
 • NXT Generation Car Wash - 109kr
 • Meguiars Soft Wash Gel - 88kr
 • Meguiars Quik Clay System 473ml - Inkl. claybar - 229kr

Rengjøring
 • Meguiars Deep crystal paint cleaner - 129kr

Polering
 • Deep Crystal System Polish - 139kr

Voksing
 • Deep Crystal Carnauba Wax - 155kr

Posted ImagePosted ImagePosted ImagePosted Image
Posted ImagePosted ImagePosted ImagePosted Image
Posted ImagePosted ImagePosted Image


En guide blir aldri komplett uten bilder:

Det første jeg gjør er selvfølgelig å bryte det første jeg har skrevet i guiden. Her blir bilen vasket midt i sola. Delvis på grunn av at jeg var utålmodig og hadde ikke tid til å vente på sola skulle stå riktig og fordi hadde jeg ventet så hadde det blitt natt før jeg var ferdig. Det tok ca 6 timer, å jobbe for hånd tar tid.
Posted Image


Ferdig med vasken og klar for å gå over med clay for å få vekk asfaltrester og ring som har satt seg i lakken. Ikke legg mye trykk på leiren, hold øye med skitten som setter seg i leiren og vend den ofte.
Posted Image
Posted Image


Når jeg var ferdig med claying ventet jeg litt på sola skulle flytte seg og kjørte bilen inn i skyggen, det var nemlig tid for siste steg i renseprossessen nemlig Paint cleaneren. Dette er starten på styrkeprøven som består av flere timer med poleringsgnukking. Masker gjerne med maskeringstape over plastikk og lykter, ikke gni cleaneren over sprekker o.l men avslutt en millimeter nær kanten for å unnga å få produktrester overalt. Det samme gjelder med polish og voksen også, det er ett helsike å fjerne mange steder og tar tid.
Posted Image


Nå er lakken skikkelig ren og fin og klar for en god runde med polishen for å få frem den ekstra glansen og du er allerede drittlei av å gnukke med applicator paden. Ta en slurk cola og fortsett, dette blir bra.
Posted Image
Posted Image


Endelig på det siste steget, en stor trøst er at nå er det ikke wipe on, wipe off men kun påføring av voksen. Deretter kan du gå inn og ta en pizza før du kommer ut of tørker av. Det er viktig at du ikke tar av voksen før den har satt seg ordentlig. Tørketemperaturen nå på våren er sånn ca en time erfarte jeg når jeg gjorde dette, men kan være på 30min på sommerstider. Meguiars sier selv at det ikke gjør noe å la voksen stå 'over tid' og at den ikke skal være noe vanskeligere å ta av, jeg har ikke testet dette selv. Dra over med fingeren på det siste panelet du vokset når tiden nærmer seg, hvis produktet kommer lett av og du ser den fine lakken glinse under så er det på tide å tørke av.
Posted Image
Posted Image

Det beste steget i hele prosessen er selvfølgelig det siste når du tørker av voksen. Du ser det flotte resultatet kommer frem og kan lene deg tilbake og tenke på at det er lenge til neste gang. Selv så kjører jeg kun Del Solen om sommeren dette er noe jeg gjør en gang i året på våren. Bildene her ble tatt når solen hadde gått ned så det er desverre ikke noen skikkelige bilder av lakken, men fint ble det ! Meguiars har også produkter for å skjule swirls og riper kalt ScratchX og SwirlX, disse brukes så vidt jeg vet rett etter Paint Cleaneren og før polishen.
Posted Image
Posted Image
Posted Image
Posted Image

Det viktige nå er selvsagt å ta vare på resultatet, selv så pleier jeg å kjøre innom bensinstasjonen til selvvasken i ny og ne, putte på en femmer og kun spyle av kjapt med vann. Så vasker jeg bilen kanskje en gang i uken avhengig av hvor skitten det blir. Da er bilen fin hele sommern. Jeg unngår også å kjøre i søle og grusveier så mye jeg kan og tar heller med meg daily beatern når jeg skal kjøre 'offroad'. Men det er det jo ikke alle som har mulighet til.
 • JensL, |JohnnY|, BraTTerN and 3 others like this


#1653617 Rundetider...?

Posted by tharshan on 31 juli 2016 - 01:35

ACR - 1.44.02(harry's laptimer på iPhone)
Civic EK4 b18c turbo, tein coilovers og R888r forran og R888 bak
 • lonestar, johnardo, Accorden and 2 others like this


#1650733 Noen som kjenner til denne s2k'en?

Posted by Råbjørn on 19 mars 2015 - 06:57

Ble bil på meg, gitt :)
Alle caliptere er byttet, og motor og clutch har bare gått 25k. Byttet etter en tidligere eier kjørte den tom for olje. Strøken i lakken også. Tror jeg gjorde et bra kjøp :)


 • lonestar, Kai_G, cmn and 2 others like this


#1523799 Bilder & filmer fra CHN@ACR 2009

Posted by martin on 06 januar 2010 - 03:10

Syns det var en bra video Martin :) Litt nsx fiksert kansje ;) hehe
Gir deg 10 + poeng for godt utført arbeid og for å orke å legge ned så mange timer for oss i klubben :icon_thumbsup:


Hei

Takk for det. NSX fiksert? Det tok jo lang lang tid før ihvertfall min NSX ble vist. Var en og annen av de andre som ble vist. Men det var mest andre biler.

Er bra stor forskjell fra denne filmen til Lofastfilmen. Der var det veldig mye fokus på NSX'en min. Der ble det noe voldsomt.

Ble lagt ned en del timer her ja. Men det er vistnok noe jeg liker dette så da må jeg bare gjøre det.

Mvh
 • William Scott, Axel, Trondelond and 2 others like this


#1458105 CH Media - CHN@ACR 2008 teaser

Posted by n0stra on 27 februar 2009 - 10:17

Det går da fint an å ta med madammen om dit selv om man skal gifte seg, eller hva sier du kennether ;) Og små unger må da synes det er gøy å høre brum brum overalt :P Fine familiehoteller i mo også
 • lonestar, NSXer, |JohnnY| and 2 others like this


#1385554 Turbo how-to...?

Posted by confUsed on 23 mars 2008 - 08:50

Hadde det vært en ide å prøve å mekke en how-to her på forumet om turbo? Ser jo xadhoom har samla en haug med mye bra linker rett over her, men tenkte det kunne vært kjekt å ha en egen how-to? Sitter her og er drittlei av å være fyllesjuk, så trenger noe annet å tenke på, så bare begynner, jeg :P Jeg la det i denne kategorien først sånn at jeg kan endre det som jeg vil (vet ikke om det går når jeg får den opp i how-to kategorien), hvis det er noe interesse for det, da. Har brukt bygget mitt som eksempel, jeg veit det ikke har alle de mest effektive og finurlige løsningene, men jeg vet ihvertfall at det funker :) Jeg vet det finnes masse folk her på forumet med mye høyere kompetanse enn meg, så har jeg skrevet noe feil, glemt noe, eller burde ha skrevet det annerledes, så setter jeg stor pris på om dere sier fra om det, så kan vi prøve å få lagd en mest mulig komplett how-to :)

Først bare en veldig enkel presentasjon om hvordan et turbobygge funker:

Posted Image

Varm eksos kommer inn i eksoshuset i turboen, driver turbinhjulet og fortsetter ut eksosen. Turbinhjulet er via en aksel forbundet med kompressorhjulet, som suger luft gjennom filteret, og komprimerer denne. Når man komprimerer luft, øker temperaturen, det er noe man ikke ønsker, så lufta kjøles ned gjennom en intercooler. Derfra fortsetter ferden inn innsugsmanifolden, og ned i forbrenningskammeret. For å kontrollere hvor mye trykk man vil ha bruker man en wastegate. Det er en ventil som "splitter" eksosstrømmen og fører deler av den forbi turboen eksoshus, slik at turboen kan holde et jevnt trykk.


Det du trenger:
Turbomanifold
Turbo
Wastegate
Downpipe (eksosrør fra turbo og inn på resterende eksos)
Laderør
Silikonskjøter/overganger og solide slangeklemmer
Intercooler
BOV (Blow Off Valve, eller dumpventil)
Oljetilførsel/retur til turbo
Vannslanger til/fra turbo hvis turboen din har mulighet for dette
Catchtank kan være greit å ha
Diverse smånips (vakuumslanger, slamgeklemmer, nipler, ++)
Luftfilter
Turbotrykksmåler
Tennplugger (et hakk kaldere enn originalt er vel vanligst å gå ut fra)
Dyser og motorstyring


Turbomanifold
Turbomanifolden samler all eksosen fra eksosportene i toppen og fører dem sammen, ned i eksoshuset i turboen. Den holder også vanligvis hele vekta på turboen. Dette kan gjøres "fort og gæli" eller på en langt mer elegant måte. Alt etter hvor hardcore du er :) Det er masse teorier og meninger om hva som er best når, så jeg skal ikke våge meg til å si noe om det. Eneste jeg vil si er at jeg gikk for det enkleste designet, såkalt log manifold, og det funka :) Det er også en del du kan spare en del kroner på å lage selv, hvis du har lyst og tilgang til utstyr og materialer.

Et par eksempler:
Log:
Posted Image

Ramhorn:
Posted Image


Turbo
Her er det så vanvittig mye forskjellig at man må nesten bare søke og lese erfaringer for å gjøre seg opp en mening. Men sånn veldig generelt kan man vel si at en liten turbo gir et bra mellomregister, men ikke like høy toppeffekt, mens en litt større turbo spinner opp senere og gir deg derfor momentøkninga senere i registeret, men gjerne også gjerne en høyere toppeffekt i forhold til den mondre turboen på samme trykket. Jeg valgte en ganske liten turbo (en t3 fra eldre volvo/saab). Den spinner opp ved 2600rpm og effekten øker derfra og opp til 6700 rpm, så den detter av litt på toppen.


Wastegate
Det som man må avgjøre er om man vil kjøre med en integrert wastegate eller en ekstern wastegate. Integrerte wastegater gir deg litt mindre å tenke på når du skal plassere alt, og den gjør vel jobben OK, mens en ekstern wastegate er mer nøyaktig, og man har også mulighet for å skifte motstandsfjør, dvs hvor høyt trykk den skal åpne på. Kjører du med en integrert wastegate og ønsker deg lavere trykk, må du skifte ut hele aktuatoren, mens kjører du med en ekstern wastegate skifter du altså bare ei fjør.

Her er et bilde av en turbo med integrert wastegate. Den gullfarga "klumpen" er aktuatoren. Den får tilført trykk fra trykkrøra som virker mot en motstandsfjør inne i aktuatoren. Når trykket blir stort nok, vil staget begynne å bevege seg, og åpner en ventil inne i eksoshuset, slik at eksosen går utenom turbinhjulet.
Posted Image

Fant også et bilde av en ekstern wastegate (merka 1 på bildet). Utgangen der bør kobles inn på downpipe'n hvis det er en bil som skal kjøres med til daglig (det går an å kjøre med den åpen også, men det bråker mye og du bør ihvertfall få eksosen under bilen for å slippe all varmen og at du begynner å suge eksos gjennom filteret). Da blir det litt mer sveising å regne med.
Posted Image


BOV/Dumpventil
Det er denne som lager lyd hver gang du girer. Men i tillegg til det så har den en viktig funksjon... Når du kjører med fullt driv på turboen og plutselig stenger gasspjeldet så blir det et voldsomt mottrykk for kompressoren på turboen, samtidig som at turbinhjulet mister all energien som driver det. Det resulterer i at turboen bråstopper, og kan tilogmed gå i revers når alt trykket forsvinner baklengs ut luftfilteret. Dumpventilen sin oppgave er å gjøre dette til en mer skånsom prosess, ved å åpne opp en ventil foran gasspjeldet og slippe ut trykket som bygger seg opp idet man slipper gassen.

Bak gasspjeldet (i innsugsmanifolden) vil det være vakuum idet man stenger gasspjeldet helt eller delvis (motoren suger etter mer luft). Ved full gass vil det bygge seg opp trykk der. Vakuumet brukes til å åpne dumpventilen, mens når det er overtrykk hjelper dette til med å holde ventilen stengt. Enkelt og genialt :) Fant ingen skisse, så jeg måtte dra fram paint-skillza mine igjen, hehe. Dette er vel den enkleste formen for dumpventil, fins forskjellige typer av disse også selvfølgelig, men dette burde skissere omtrent åssen det funker :)
Posted Image

Greddy dumpen er bygd opp akkurat slik:
Posted ImageOljetilførsel/retur
Turboen kan ofte spinne med hastigheter på over 100.000 rpm, så olje er viktig. Har du ikke vannkjøling på turboen, er olja også det eneste den har å kjøle seg ned med. Olja tas ut fra blokka et sted der det er trykk, og tilføres på toppen av turboens midtseksjon. Slangen må minst tåle trykket fra motoren, temperaturen på olja, og den må skjermes fra høye temperaturer fra eksosmanifolden. Den bør også ha pressa koblinger pga trykket. Du kan altså ikke bruke hva som helst, det er ikke veldig gøy å plutselig miste all motorolja...

Det er veldig fort gjort å gå seg vill på gjengetyper her. I USA går det vanligvis på NPT rørgjenger og -AN slanger (eller hva det nå heter). Her i landet blir det vanligvis brukt bsp rørgjenger og tommer når det er snakk om slanger. Det som er j*vlig er at bsp og npt rørgjenger går "nesten" om hverandre, så pass litt på hvis du ikke liker metallspon i olja, oljelekkasjer og ødelagte gjenger :) Det vanligste er å hente oljetrykk fra enten der hvor den originale oljetrykksbryteren er (rett over oljefilteret), eller ved et sandwichadapter som plasseres mellom blokka og filteret. Jeg brukte et sandwitchadapter pga at jeg da fikk utganger til andre følere i samme slengen (oljetemp og trykk). I blokka er det 1/8 bsp gjenger, mens det vanligvis er 1/8 npt gjenger i sandwichadapteret. Du kan enten få kjøpt kit til dette, eller så kan du gå til tess e.l og få pressa en passende slange. Så lenge den tynneste gjennomgangen i slangen ikke er mindre enn 2mm så bør det holde for en turbo med glidelagre (men sjekk helst med produsenten/leverandøren av turboen hva som trengs).

Returen kommer ut fra bunn, og skal ved hjelp av gravitasjon (ikke trykk!) renne tilbake i oljepanna. Det er derfor viktig at returen er en relativt grov slange med jevnt fall og uten knekk tilbake til oljepanna. Oljepanna må tas av og sveises på en liten rørstump/nippel eller lignende. Denne må ligge over oljenivået, og helst så høyt som mulig på oljepanna. Slangen bør ikke være mindre enn hullet på returen i turboen. Her er et eksempel på hva jeg gjorde med oljepanna og oljereturen.

Jeg dreide med en liten nippel i stål (den til venstre i bildet)
Posted Image

borra hull i panna etter å ha merka hvor det blir enklest:
Posted Image

Og ferdig montert:
Posted Image


Laderør/intercooler
Her er det greit å ikke overdimensjonere. Bruker du større intercooler og laderør enn du trenger får du mer lag ("forsinkelse"), pga turboen får mer volum å fylle med trykk før det kommer fram til gasspjeldet. Spesielt hvis du kjører med en liten turbo. En stor intercooler er også vanskeligere å få plassert. Her kan du få kjøpt kit, men regn med noe modifisering på rør. Røra kan være vanlig stål, rustfritt stål, eller aluminium. Jeg brukte bare vanlige eksosbend og sveisa det selv. Husk å få plassert en flens til dumpventilen mellom intercooler og gasspjeld. Jeg sveisa om intercooleren til "backdoor", dvs den ene inngangen kommer inn på baksida av intercooleren, etter å ha kikka på bilen til vibrant og dusty. Da sparer man mye lengde på røra, men det er litt knot å få til. Du slipper også å måtte fjerne vindusspylervæskatanken som jeg ser at mange gjør. Men du bør ikke ha veldig slitne motorfester, pga at vandring på motoren kan bli ganske betydelig, og da risikerer du å rive istykker silikonskjøten.

Her er et bilde der det kan skimtes åssen jeg gjorde det:
Posted Image


Veivhusventilasjon
Den originale veivhusventilasjonen er kobla inn på innsugsmanifolden for å hente vakuum derfra, og det funker ganske dårlig. Det vanligste og enkleste å gjøre med dette er rett og slett å lufte rett ut i lufta via en catchtank (eller man trenger strengt tatt ikke en catchtank, men det er greit å fange opp mesteparten av olja i en tank framfor å slippe den rett ut i motorrommet/veien). Bak på blokka finner du en svart boks med en slange som går inn på innsugsmanifolden. Denne slangen fører du nå rett inn på catchtanken. Fjern den enveisventilen som sitter på midten. (Nippelen du får til overs på innsugsmanifolden er en ganske grov en, som egner seg godt til å bruke til dumpventilen senere)

Når du tilligere fjerna røret mellom luftfilterboksen og gasspjeldhuset fikk du en nippel til gode på toppdekselet. Her kan du enten sette på et breather filter, eller du kan føre en slange inn i catchtanken. På toppen av catchtanken setter du et breatherfilter. Ferdig! Jeg leita litt på ebay etter en catchtank med nok utganger men fant det ikke, så jeg mekka en selv. Veldig lett hvis du har tilgang på utstyr :)
I all sin stygghet:
Posted Image
Innstallasjon
Det du begynner med er fjerne det som skal fjernes. Filter og tilhørende rør, grenrør, framfanger. Hvis du har aircondition, servo og annet tull på bilen som du egentlig ikke har behov for så er det nå du har sjansen til å bli kvitt det også :D Bedre plass = enklere jobb, og dessuten så sparer du vekt, hehe. (du trenger seff ikke å fjerne ac og servo, det blir bare litt trangere å jobbe). Så er det bare å sitte ned og planlegge hvordan det blir enklest og greiest å plassere de største tingene. Har du f.eks kjøpt laderørkit så er det jo viktig å få plassert alt slik at du må modifisere minst mulig. Turboen kan plasseres omtrent slik du måtte ønske, og husene kan vris i forhold til hverandre. Det eneste du trenger å tenke på er oljereturen. Den MÅ peke nedover og være høyere enn oljepanna, fordi olja skal kunne renne fritt tilbake i oljepanna. Intercooleren kan være noe vrien å plassere, kapping av plast og sveising av braketter må du regne med.

Downpipe må du sannsynligvis lage selv/få noen til å lage, så du bør ha den i tankene når du plasserer turboen. Du må også ha med en bir med flexirør på downpipe'n, så ikke hele eksosen følger bevegelsene til motoren :) Så må du huske å få en solid vakuum/trykktilførsel for dumpventil. Wastegate er det også en fordel om du sikrer en god tilkobling til, så slipper du forhåpentligvis at rådene kommer ut og sier hei :) Det er ofte en nippel på kompressorhuset som kan brukes til trykk på wastegate. Turbotrykksmåler må også ha vakuum/trykk.

Resten bør vel være ganske greit. Jeg slenger med et par bilder fra min innstallasjon, som eksempler :)

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted ImageEr det en honda du driver med så er det såpass lett og billig å bruke den originale hjernen eller en fra en passende honda som datasprut at du absolutt bør vurdere det. Det er stort sett snakk om å lodde inn et par komponenter, kjøpe en chip emulator og et program til å gjøre forandringer med. Du trenger også større dyser, selvfølgelig. Du bør også skaffe ei kraftigere bensinpumpe. Kan sikkert skrive litt mer om dette på et senere tidspunkt...

Når du skal starte første gang er det greit å nappe ut pluggene og kjøre motoren på starteren til du får oljetrykk. Dette er for å sikre at det er olje alle plasser før det blir starta. Og sjekke etter oljelekkasjer. Så MÅ du få tuna bilen før du begynner å gi på. Et pådrag eller to uten rett tenning/bensin kan godt koste deg motoren hvis du har uflaks... Ja, også må du regne med at du snart trenger ny clutch :)


Det var det jeg kom på nå, setter som sagt pris på om flere kan komme med forslag til endringer/tilføyninger så vi kan få til en brukbar how-to :)
 • JimL, GameBOY, crxXx and 13 others like this


#1653696 Den store Jubletråden

Posted by Krepsen80 on 26 august 2016 - 09:28

venter på litt bedre vær...

 

29250662175_fef5841aed_c.jpg

Fargen virker litt lys på bildet


 • lonestar, xadhoom, Kai_G and 1 other like this


#1653457 ACR 2016 Årstreff

Posted by NSXer on 09 juni 2016 - 11:00

Fint at dere får det til i år også!!

Godt mulig at jeg laster NSXen bak Ridgen og tar turen til ACR. :)


 • lonestar, tnoz, Nitron and 1 other like this


#1651714 Skal å se på integra

Posted by Stian_Bergen on 01 august 2015 - 06:04

Da er jeg stolt eier av en Honda Integra Type-R 98.mod :-) fy fan for en kjøremaskin..
 • lonestar, Krepsen80, Sir Kvakkemitsu and 1 other like this


#1650937 ØK: Felger til Honda s2000

Posted by lonestar on 10 april 2015 - 06:36

Anbefaler deg å ta kontakt med denne karen. Han selger hjul, er gammel kjenning i klubben og har peiling på hva som passer på bilen din :)

 

https://www.facebook...Mwheels?fref=nf


 • Axel, Sir Kvakkemitsu, tnoz and 1 other like this


#1650258 Honda Delebiler/Deler Hos Olas Bil A/s

Posted by Trondelond on 23 januar 2015 - 02:39

Har dessverre ikke bruk for noen accord-deler men jeg vil gi skryt for tiltaket! :)


 • Kai_G, turborokky, Chris-Mario and 1 other like this


#1614110 Eu-kontroll

Posted by JimL on 19 desember 2011 - 07:44

1.1.2 Parkbrems for lang vandring
Har fått denne selv et par ganger uten at det har vært et reelt problem. Har fått beskjed av Honda Bodø at det ER lang vandring på Accord/Prelude (og sikkert flere) i 90-årene. Men det kan selvfølgelig faktisk være for lang vandring, sjekk at du faktisk har brukbart med bremser bak. Har du det er det bare å stramme, trengs ikke deler og tar svært kort tid. Finner strammeren rett bak håndbrekket, bare å ta bort dekselet.
http://www.driveacco...=1&d=1160061216

1.1.10 Bremserør svekket pga rustangrep
Kan være litt kinkig, forhåpentligvis er det bare delen som går fra hjulbue og til brems.

1.2.3 Parkbrems for dårlig bremsevirkning
Kommer sikkert av de to over.

4.5 Retningslys
Nye blinklys får du tak i for et par hundre kroner.

4.13 Batteri ikke festet
Originalt batteri (størrelse/plassering)? I så fall får du originalt batterifeste til en ok pris.

5.2 Bakaksel
Ikke helt 100% på terminologien her merket jeg, satt som et stort spørsmålstegn og lurte på hvor de hadde funnet en aksling bak hos deg.. Heh, men det er vel snakk om ene akslingen foran. Avhengig av hva som må byttes så koster vel en aksling ca 5000 kr hos forhandler i Norge, pluss arbeid.

5.4 Stor slakk i foringer bak
Dritarbeid, kan fort ta tid om man skal gjøre det selv. Ting kan sitte noe helt forf..

5.5 Støtdempere - defekte gummiforinger
Bør gå greit, kanskje vurdere et (godkjent) dempersett og oppgradere litt i samme slengen?

6.10 Lekkasje på drivstoffanlegg
Kommer litt an på HVOR det er, om det bare er en morken slange er det jo en 20-kroners fiks. Er det tanken som av en eller annen grunn er gåen så er det adskillig mer både i tid og penger.

7.3 Hastighetsmåler
Veldig enkel å skifte selv om det bare er sensoren (VSS) som er gåen. Har du noen feilkoder (check engine light)?
Posted Image

8.4 Oljelekkasje fra motor
Bør ikke koste mer enn en time på verksted.

Ville anbefalt å dra med lista på ditt lokale verksted og få en pris. Så kan du sammenligne litt med priser du finner selv og se hva du kan gjøre. Alt på den lista skal være mer eller mindre greit å gjøre selv dersom du har en plass å være. En enkel måte å takle foringene på om du skal gjøre det selv er å ta av de aktuelle delene og få et verksted eller noen med utstyr til å presse ut/inn foringene for deg. Kan fort spare deg for litt tid og en del fargerike gloser i garasjen.
 • _shit_, bullar, sinnsykhumor and 1 other like this


#1352194 Bruk av "reputation" på forumet :)

Posted by ztinaldoz on 14 oktober 2007 - 12:31

Snakka med Willy her om dagen, om denne "reputation" knappen.. Me ser at ytterst få bruker denne knappen, og ønsker at fleire bruker den:)

For å beskrive litt kva for ein knapp eg meiner, og korleis det funker, tenkte eg eg skulle sei det her:)

Når ein bruker har posta nåke i ein tråd, så ser du under bildet til brukeren, at det er bilde av ein vekt.. der trykker du, og skriver kvifor du ga poeng.. det bør være sakligt da.. går an å gi både positive, og negative poeng..
Kvar bruker gir 2 poeng for kvar gang(tror eg?):)

Når du då har nådd 100 poeng, for du ein ny "grønn rute" under bildet ditt.. du kan sjekke "saldoen" din, hvis eg skal si det på den måten, på ditt kontroll panel:)

dette kan være hjelp, og som tips, for folk som lager tråder her inne, til å lage bedre tråder:)

Folkens, for all del, rett meg om eg har skreve nåke feil her nå;)

Tenkte berre eg skulle tipse om denne funksjonen her, for tror ikkje alle veit om den:)

PS. Usikker på kor denne skulle stå, så, flytt den om den står feil:)
 • crxXx, Shirk, JarleGa and 2 others like this


#1161616 Skal du ha Honda motor med turbo? Eller har du allerede? Read.

Posted by xadhoom on 01 mars 2005 - 01:30

Det er sykt mange folk (mange som i relativt mange flere enn for 12 mnd siden) som skal turbokonvertere hondaen sin. Noen med relativt godt teknisk innsikt, andre helt blottet for det. så. istedenfor å sitte å forklare ting 10 ganger til 10 forskjellige folk så tenkte jeg at dere skulle få noen linker. Er ikke alle som er klar over hvor mye bra info som ligger ute på nett om akkurat dette emnet så. here goes.

Hva er et Turbokit? Og hva trenger jeg?
http://forum.club-ho...read.php?t=6885 <- Broken Link. Om noen føler for å skrive en ny post ang. det samme så feel free.

Compressor Maps and Reading them properly:
http://www.honda-tec...hread?id=142398
http://www.honda-tec...thread?id=96443

Common bolt/nut sizes for Honda turbo setups:
http://www.honda-tec...hread?id=373905

How to decipher Garrett/Precision Turbo Names:
http://www.honda-tec...hread?id=763809

Turbo vs SC:
http://www.honda-tec...hread?id=688120

How to tune:
http://www.honda-tec...hread?id=979788

How can I hook up an alarm and turbo timer?
http://www.honda-tec...read?id=1018699

What turbo comes in a Drag kit?
http://www.honda-tec...hread?id=934127

What do I gap my plugs at?
http://www.honda-tec...hread?id=877602

Buying a used JRSC - what do I look for?
http://www.honda-tec...hread?id=907454

General JRSC questions/information
http://www.honda-tec...hread?id=853964

AIR Intake Manifold?
http://www.honda-tec...hread?id=961203

SSAutochrome/OBX Turbo manifold?
http://www.honda-tec...hread?id=941816

Whats the difference between a log and equal length manifold (general manifold design info too)
http://www.honda-tec...hread?id=925312

Hondata or AEM?
http://www.honda-tec...hread?id=963992
http://www.honda-tec...hread?id=708650
http://www.honda-tec...hread?id=612698
http://www.honda-tec...hread?id=671022

What is A/R?
http://www.honda-tec...read?id=1023414

Drag3 Turbo Install:
http://www.honda-tec...hread?id=635014

How do I break in my motor?
http://www.honda-tec...hread?id=878397

Smaller turbo + more boost or Large turbo + less boost?
http://www.honda-tec...read?id=1004578

Spark Plug Information, NGK #'s and more!
http://www.honda-tec...hread?id=510127

Oil Return Line Assembly
http://www.fast-turb...rnassembly.html

What about EGTs? How important is EGT?
http://www.honda-tec...hread?id=248965

BSPT/NPT/AN Fittings Explained
http://www.honda-tec...hread?id=364948

Why am I getting boost creep/spiking with my Drag manifold?
http://www.honda-tec...hread?id=856210
http://www.honda-tec...hread?id=802961

Where do I tap my EGT guage?
http://www.honda-tec...hread?id=163453

Can I install Hondata and Injectors BEFORE I install my turbo kit?
http://www.honda-tec...thread?id=98092

What spark plugs do I use on an FI Honda?
http://www.honda-tec...hread?id=156273

How do I hook up my MBC?
http://www.honda-tec...hread?id=117513

Injector info:
http://www.robietherobot.com/s...e.htm

How do I install DSM injectors? (thanks 93turbo16)
http://www.honda-tec...hread?id=691345
http://www.honda-tec...hread?id=195834
http://www.geocities.com/uncgo....html

Resistor Box wiring:
http://www.honda-tec...hread?id=441107
http://www.honda-tec...hread?id=517274

GSR Engine Build - How-to and tips:
http://www.boosted-h...topic.php?t=326

The *definitive* AFC Hack thread: (thanks JDavis)
http://www.honda-tec...hread?id=841443

Information on Catch Cans and how to construct them:
http://www.honda-tec...hread?id=766009
http://www.honda-tec...hread?id=722482
http://www.honda-tec...hread?id=687222
http://www.honda-tec...hread?id=684673

How do you setup the AVC-R gear boost?
http://www.honda-tec...read?id=1037051

Want to turbo your SOHC? Results!
http://www.honda-tec...read?id=1067168

How do I ship my block to get it sleeved?
http://www.honda-tec...hread?id=629402

Do it yourself boost controller:
http://www.geocities...n/FAQs/mbc.html

Hvordan installere en Air Fuel ratio gauge:
http://www.roadracee...nstructions.htm

OBDO Turboedit, Hvordan lage et Basemap for turbo i Turboedit:
http://www.xenocron.com/te/basemap.htm

Er MYE MYE MYE mer info der ute men jeg gidder ikke linke til mer. ;)
 • SlowRider, Pyromaniac, catober and 1 other like this


#1655072 Bilder fra CHN 15år Jubileum Rudskogen 2017

Posted by Krepsen80 on 02 august 2017 - 02:26

Tenkte folk kunne legge ut litt bilder fra treffet her, evt linke til dem

35718107450_bb55df656d_c.jpg

35939878802_ed25e34648_c.jpg
 • johnardo, tharshan and Bisjå like this


#1655061 Hvit NSX på finn

Posted by _shit_ on 18 juli 2017 - 09:24

Denne:)

 

Attached Thumbnails

 • 19679131_1374248929333088_378792744587999807_o.jpg

 • xadhoom, Sir Kvakkemitsu and tharshan like this